Uitleen

Onze uitleen is een methode om jonge kinderen van 0 tot 12 jaar en hun ouders te laten ontdekken dat je veel plezier kunt beleven aan voorlezen. De bedoeling is om de taalontwikkeling bij jonge kinderen te stimuleren. Dit heeft een gunstig effect op het leren lezen, dat in groep 3 expliciet aan de orde komt.

 

Voor wie is de uitleen?

Voor alle kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar, hun ouders en de leidsters, pedagogisch medewerkers en leerkrachten van de betreffende groep.

 

Hoe werkt de uitleen?

Deelnemende scholen en instellingen kunnen via Lezen Oké!, meerdere perioden per jaar uitleenkisten, leestrolleys of  digitassen lenen. Gedurende een bepaalde periode gaan de kisten naar de kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en/of basisscholen. Elk pakket is samengesteld rondom een bepaald boek en thema. De inhoud staat per pakket omschreven.

 

Reserveren

Kies via de onderstaande knoppen de groep waarvoor je wilt lenen. Om een reservering te kunnen maken moet je ingelogd zijn. De inloggegevens zijn bij iedere school of organisatie bekend, vraag er naar bij je leescoördinator of bij de directie.