BookBags

De BookBag is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar die bezig zijn met het leren van de Engelse taal. De tas is gevuld met diverse Engelse titels (zie hiervoor de titellijst). De boeken kunnen ingezet in alle groepen. Deze aanpak sluit naadloos aan bij de Early Bird aanpak.

Handleiding

Deelnemende scholen en instellingen kunnen via Lezen Oké! meerdere perioden per jaar een BookBag lenen. De boeken kunnen vanuit de koffiekamer worden verdeeld over diverse groepen. De leerkrachten vullen op de lijst in welke boeken zij meenemen naar hun groep. Na de uitleenperiode vult de leescoördinator de checklist in en zorgt dat alle boeken weer retour gaan naar het project.

Zorg dat de leerlingen zorgvuldig met de materialen omgaan. Controleer na afloop of de kinderen conform de gemaakte afspraken de materialen hebben opgeborgen.

Suggesties

  • De materialen kunnen vooraf in het team besproken worden.
  • De titels kunnen worden geïntroduceerd.
  • Iedere leerkracht neemt een of enkele boeken mee naar de groep

Uitleenperiodes

Het uitlenen gaat op dezelfde manier als de andere uitleenmaterialen. Kijk in de tabel op de uitleenpagina voor de periodes, bezorg- en ophaaldata.

Checklist en materialen kapot of kwijt

Vul de bijgeleverde checklist in en bevestig deze aan de tas. Hierop kunt u aangeven welke materialen kapot of kwijt zijn. De kosten van boeken/spullen kunnen bij u in rekening gebracht worden. Hierover wordt vooraf contact met u opgenomen.