Workshops

Op deze pagina vind je de workshops die door Lezen Oké! worden of zijn georganiseerd.

Rondje RAF

Doelgroep: peuters
Datum: november 2019

Voor de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen organiseert Lezen Oké! in samenwerking met Poppentheater De Kletskous ‘Rondje RAF’. Lucienne Kuperus van De Kletskous gaat langs de locaties met het boek RAF (dat ook tijdens de Kinderboekenweek centraal stond) en verzorgt ter plekke een poppenspelworkshop/voorstelling. Zij vertelt samen met handpop RAF het verhaal aan de kinderen op de locatie.

Doelstellingen
Met deze inspirerende poppenspelworkshop/voorstelling richten wij ons op twee doelen:

  1. Ten eerste hopen wij dat de leerlingen (nogmaals) van het mooie verhaal van RAF mogen genieten, woorden leren, theaterplezier ervaren.
  2. Daarnaast willen wij iedereen inspireren om regelmatig gebruik te maken van een pop bij een prentenboek.

Poppentheater De Kletskous
De Kletskous Speelt sinds 1996 voorstellingen die in eigen beheer ontwikkeld zijn. Met huisgemaakte poppen, decors en muziek. Sinds 2011 speelt Paula Bloemendaal als muzikant ook vaak mee tijdens de voorstellingen. De Kletskous speelt in theaters, bibliotheken, op scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven.

Dansen met prentenboeken

Doelgroep: peuters
Datum: april 2018

Voor de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen organiseerde Lezen Oké! in samenwerking met KidsAbilities de workshop ‘Dansen met Prentenboeken’. In deze workshop, op locatie verzorgd door Ilse Westdijk, worden lezen en dans met elkaar gecombineerd.

Inhoud
Ilse verzorgt een workshop waarin alle peuters mee mogen doen. Zij leest en danst samen met hen door het prentenboek Kleine Muis en de rode knikker.
 
Inspiratiebrieven
Aan de rechterzijde kun je twee inspiratiebrieven downloaden (PDF). Leuk voor bij de Kinderboekenweek!

KidsAbilities
KidsAbilities gaat uit van de innerlijke kracht van kinderen. Tijdens de peuterdans kunnen kinderen helemaal opgaan in hun fantasie. Peuterdans neemt peuters mee in een magisch dansverhaal, waarbij wordt ingespeeld op de belevingswereld van kinderen.