Boekenpret Groep 1/2

Ken je Boekenpret? Er wordt in veel peuter- en kleutergroepen mee gewerkt. Boekenpret herken je aan de kist vol leuke spulletjes. Ook zit er voor elk kind hetzelfde prentenboek in. De juf leest het boek in de klas voor. Na afloop gaan de kinderen knutselen of een spelletje doen. Iets dat past bij het thema van het boek. Elk kind krijgt het boek ook een tijdje mee naar huis. Dan kun je thuis samen praten over het verhaal, en het nog eens samen lezen. Maak er een gezellig ‘samen-moment’ van!

 

Waar kun je over praten?

Vind je het moeilijk om een gesprekje te voeren over het boek dat je gelezen hebt? Je kunt de volgende vragen altijd stellen: Vind je het verhaal spannend? Wat vind je het leukste van het boek? Wat zie je op de tekeningen staan? Maar je kan je kind ook vragen aan jou laten stellen over het boek. Of samen bedenken hoe het verhaal verder zou kunnen gaan.

 

Reserveren

Om een reservering te kunnen maken moet je ingelogd zijn. De inloggegevens zijn bij iedere school of organisatie bekend, vraag er naar bij je leescoördinator of bij de directie.

Veel plezier met Boekenpret!

Leestips

  • Lees het boek voor het voorlezen eerst zelf door. Dan weet je al waar het over gaat.
  • Bekijk de voorkant van het boek samen. Vraag aan je kind: ‘Wat zie je daar staan?’
  • Kies een vast moment op de dag om samen te lezen. Bijvoorbeeld voor het slapen gaan.
  • Zet muziek of de TV uit tijdens het lezen.
  • Lees rustig en duidelijk voor.
  • Wordt je kind moe? Stop dan met lezen. Ga op een ander moment verder.