Auteursbezoeken

Auteursbezoeken

Harmen van Straaten signeert voor de kinderen

Lezen Oké! biedt de deelnemende scholen en instellingen de mogelijkheid om in te schrijven voor meerdere auteursbezoeken per schooljaar.

 

Waarom een schrijver of illustrator uitnodigen?

Voor kinderen is een schrijversbezoek vaak een boeiende kennismaking met een auteur en zijn werk. Een goede stimulans voor leerlingen om de boeken van een bepaalde schrijver te lezen. En een goede lezing kan tot (nog meer) lezen leiden! Lezen Oké! werkt voor de auteursbezoeken nauw samen met de lokale boekhandel en de Ridderkerkse bibliotheek.

 

Welke auteur en illustrator?

Auteurs en illustratoren brengen graag een bezoek aan Ridderkerk. Scholen bereiden de leerlingen goed voor op het bezoek, waardoor het voor een auteur of illustrator plezierig is om naar Ridderkerk te komen. De keuze wordt door de volgende items bepaald: beschikbaarheid, doelgroep/leeftijdsgroep, onderwerpen en specifieke wensen het netwerk leescoördinatoren en de activiteitencommissie.

 

Voorbereiding van het bezoek

Vaak hebben auteurs en illustratoren goede tips voor de voorbereiding in de klas. Soms wil een auteur of illustrator met de kinderen een activiteit uitvoeren, soms lezen ze voor of spelen een stuk uit het boek. In overleg wordt afgesproken of het boek wel, gedeeltelijk of niet in de groep ter voorbereiding wordt gelezen.

 

Organisatie

Lezen Oké! financiert en faciliteert deze bezoeken. Ook neemt zij de totale organisatie voor haar rekening. Vanuit de activiteitencommissie worden de bezoeken voorbereid.