De Spekkie en Sproet Speur Show

Lezen Oké! organiseerde op donderdag 25 juni 2015 de voorstelling ‘De Spekkie en Sproet Speur show’ door Vivian den Hollander samen met Mattie Poels. Deze interactieve voorstelling over de twee superspeurders Spekkie en Sproet was voor de groepen 4 van het basisonderwijs in Ridderkerk.

De Spekkie en Sproet Speur show

Een flitsende, interactieve voorstelling met spannende muziek, hoorspel-elementen, verhalen, en bijpassende illustraties via de beamer.

Dat was een geweldige dag  met Vivian in Ridderkerk met
bijzonder aardige mensen van Lezen Oké! – Mattie

Spekkie en Sproet zijn twee superspeurders. Ze lossen mysteries en misdaden op, en komen daarbij geregeld in hachelijke situaties terecht. Spekkie eet dan graag een spekkie. ‘Daar kan ik beter van nadenken,’ zegt ze altijd. Als Spekkie wordt uitgenodigd voor de bruiloft van haar nicht, op een cruise-schip, besluit ze voor één keer geen spekkies mee te nemen. Zelfs haar opschrijfboekje laat ze thuis. Dit keer gaat ze niet speuren! En Sproet, die mee mag naar het feest, houdt haar daar graag aan. Maar wat doen die vreemde gasten op het schip? Wat zit er in het koffertje van Nelson? En vooral: waar is opeens de tiara van de bruid?

Het was erg leuk in Ridderkerk! – Vivian

Vivian den Hollander vertelt en zingt. Mattie Poels begeleidt haar op piano en neemt een koffer vol geluiden mee. De kinderen zingen, doen mee met het hoorspel, en gaan nadenken over de mogelijke dader.  De voorstelling is gebaseerd op het boek: Spekkie en Sproet, raadsels op een cruise-schip.

Bekijk hieronder de foto’s van deze geweldige voorstelling! De foto’s zijn gemaakt door Studio Calansa.

 

Klik op een foto om hem groot te zien, gebruik vervolgens de pijltjestoetsen om terug en vooruit te gaan.