De lange schaduw van Sobibor

Lezen Oké! organiseerde op donderdag 9 april 2015 de voorstelling ‘De lange schaduw van Sobibor’ uitgevoerd door Theater In Feite. Deze thematische voorstelling over de Tweede Wereldoorlog was voor de groepen 6 t/m 8 van het basisonderwijs in Ridderkerk.

De voorstelling werd geleid door Marion van Straten. Zij is geboren in een Joods gezin in Amsterdam in 1942 en wordt door haar ouders in het voorjaar van 1943 afgestaan om onder te duiken. Zij komt terecht bij het gastvrije echtpaar Van ’t Riet in Naaldwijk. Jarenlang weet Marion niet dat zij Joods is en wie haar echte ouders zijn. Naarmate ze ouder wordt, ontstaan er stukje bij beetje beelden van een verleden waar zij deel van uitmaakte. Marion vertelt op toneel haar indrukwekkende verhaal. Om haar heen komt haar verhaal tot leven in gedichten, gedachten, liedjes en personages.

De foto’s van deze indrukwekkende voorstelling kun je hieronder zien.

Klik op een foto om hem groot te zien, gebruik vervolgens de pijltjestoetsen om terug en vooruit te gaan.