Voorstelling WO2: De lange schaduw van Sobibor

sobibor_carrousel

Lezen Oké! organiseert op donderdag 9 april 2015 de voorstelling ‘De lange schaduw van Sobibor’ uitgevoerd door Theater In Feite. Deze thematische voorstelling over de Tweede Wereldoorlog is voor de groepen 6 t/m 8 van het basisonderwijs in Ridderkerk die WO2 behandelen of behandeld hebben.

De voorstelling wordt geleid door Marion van Straten die in Ridderkerk woont. Zij is geboren in een Joods gezin in Amsterdam in 1942 en wordt door haar ouders in het voorjaar van 1943 afgestaan om onder te duiken. Zij komt terecht bij het gastvrije echtpaar Van ’t Riet in Naaldwijk. Jarenlang weet Marion niet dat zij Joods is en wie haar echte ouders zijn. Naarmate ze ouder wordt, ontstaan er stukje bij beetje beelden van een verleden waar zij deel van uitmaakte.
Marion vertelt op toneel haar indrukwekkende verhaal. Om haar heen komt haar verhaal tot leven in gedichten, gedachten, liedjes en personages.

 

Programma

De voorstellingen zijn op 9 april 2015 in de Hofzaal van Theater Het Plein in Ridderkerk. De voorstelling wordt drie keer opgevoerd, om 08.30, 09.45 en 11.00 uur. De voorstellingen duren ongeveer een uur.

 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor deze voorstelling via onze website www.lezenoke.nl

• Kies in de agenda de voorstelling in de lijst:
– Let op de aanvangstijd van de voorstelling
– Let op dat er nog voldoende plaatsen beschikbaar zijn voor je gekozen voorstelling
• Op de voorstellingspagina kun je inloggen en daarna de aantallen leerlingen en begeleiders invullen
• Klik op ‘Verstuur’ en je ontvangt een bevestiging per e-mail

De inloggegevens voor de website van Lezen Oké! zijn bekend op iedere school. Vraag er naar bij je leescoördinator of directie.

 

Boekentips

Boekentips over de Tweede Wereldoorlog kun je hier vinden.

 

Flyer

Een flyer met informatie over de voorstelling kun je hier downloaden. De voorkant van de flyer kun je afdrukken en ophangen op school. Doen hoor!