Tosca Menten

Tosca Menten (1961) studeerde aan de kunstacademie in Amsterdam en werkte daarna als docent tekenen en kunstgeschiedenis in het voortgezet onderwijs. In 1999 debuteerde ze bij uitgeverij Van Goor met Villa Mosterd en de wraak van Graaf Gruwel. Sinds 2003 is zij fulltime schrijfster en inmiddels heeft ze meer dan 20 titels op haar naam staan. In 2010 won haar boek Dummie de mummie en de gouden scarabee de eerste prijs bij de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen en Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet ontving dit jaar de Pluim van de Senaat van De Nederlandse Kinderjury. (bron: CPNB)

Plofzak Drollemans, Tosca Menten draait door.
Een komische en muzikale voorstelling over fantasie. Kinderboekenschrijfster Tosca Menten neemt je mee naar de binnenkant van haar hoofd. Daar wachten nog duizend ideeën ongeduldig tot ze worden opgeschreven. Het borrelt er en bruist… Het spettert en sist… Plotseling brandt er iets aan. Het gaat walmen! Het rookt! Hellup! Bel de dokter! Tosca Menten kookt over!

Gespeeld door Tosca Menten. Begeleid door: Kiki Schippers; spel & zang en Los Rubios: Mirek Walton; gitaar en piano en Jorind Josemans; accordeon. Lees meer.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt op 8 oktober 2012.


Klik op een foto om hem groot te zien, gebruik vervolgens de pijltjestoetsen om terug en vooruit te gaan.