Workshopavond 2012

Woensdagavond 12 september organiseerde Lezen Oké! voor de 3e keer een speciale avond rond de Kinderboekenweek. Ruim 100 leerkrachten en medewerkers van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven hadden zich bij voorinschrijving voor een van de inspirerende workshops aangemeld.

Vanaf 18.30 uur stonden de deuren van SBO De Burcht open om iedereen welkom te heten. Tot 19.00 uur kon men een kijkje nemen bij de bekroonde-en themaboeken. Bij kinderboekenwinkel De Kleine Kapitein kon men de boeken zelfs aanschaffen. Ook bij het leuke cadeauwinkeltje Passe-Partout was voor iedereen wel wat te vinden.

De avond werd geopend door Daniel Albring van De Kleine Kapitein, die in een half uurtje veel over de bekroonde boeken vertelde en ze tevens van een aanschafadvies voorzag.

Na deze inleiding startte iedereen met een van zijn vooraf gekozen workshops. Handpoppen maken met Marjanne Peters van poppentheater Peterselie was erg populair, evenals de muzikale workshop van Anja Leeuwenburg. Maar ook de workshop van kinderboekenschrijfster Lotte Stegeman trok veel leerkrachten. Zij vertelde over haar debuut Heimwee naar hagelslag-mijn ouders emigreren (en ik moet mee), een boek dat een uniek kijkje geeft in het leven van Nederlandse kinderen in het buitenland.

Eveneens druk bezocht was de workshop van Winston Scholsberg, die als geen ander de Surinaamse verhalen tot leven kan brengen. De leerkrachten van de groepen 7 en 8 kregen zo al een voorproefje van de voorstelling, die Winston tijdens de Kinderboekenweek voor deze groepen zal verzorgen.

Tenslotte werden bij Bram Aerns (Station to Station) de mooiste digitale prentenboeken gemaakt! In de pauze kon men genieten van een hapje en een drankje en werden ook de informatiestandjes nog goed bezocht. Aan het eind van deze succesvolle avond kregen alle deelnemers een certificaat en kregen alle aanwezige scholen en instellingen van Lezen Oké een goed gevulde tas mee.


Klik op een foto om hem groot te zien, gebruik vervolgens de pijltjestoetsen om terug en vooruit te gaan.