Grootmoeders Grote Oren

Lezen Oké! organiseerde tijdens de Kinderboekenweek 2018 de voorstelling ‘Grootmoeders grote oren’ van Jacques Vriens voor de groepen 3 en 4 van Ridderkerk.

Een sprookjes vertelvoorstelling
Naast schrijver is Jacques Vriens ook een geweldig toneelspeler. Voor deze voorstelling bewerkte hij twee sprookjes uit zijn eigen boek voor het theater.

Grootmoeders grote oren werd bekroond werd met de prijs van de gezamenlijke kinderboekwinkels en is inmiddels een klassieker. Jacques Vriens vertelt hierin de klassieke sprookjes opnieuw waarbij spanning en humor elkaar afwisselen. Daardoor zijn ze fijn om voor te lezen en ook heel toegankelijk voor jonge kinderen.

En nu brengt Jacques twee van zijn sprookjes op het toneel in een klank- en kleurrijke voorstelling met prachtige muziek van Ernst Jansz . Deze twee sprookjes sluiten ook goed aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2018: ‘Vriendschap, kom erbij’.

In het grappige, maar ook spannende sprookje De twaalf broers wil de koning Albertus na twaalf zonen, nu eindelijk wel eens een dochter. Maar als die eenmaal geboren wordt, moeten haar broers maken dat ze wegkomen, want ineens horen ze er niet meer bij…

In De kikkerkoning verliest prinses Rosalinde haar gouden bal. Om die terug te krijgen sluit ze vriendschap met een kikker. Die wil  wil haar best helpen, maar wel onder wel héél bijzondere voorwaarden…

Jacques Vriens is een van de bekendste kinderboekenschrijvers van ons land. Zijn boeken (waarvan er inmiddels ruim vier miljoen zijn verkocht) werden vele malen bekroond.

Over het boek:
In sprookjes wordt alles verteld wat later in andere verhalen én in je eigen leven terugkomt. Liefde en jaloezie, blijdschap en verdriet, geboorte en dood, vriendschap en eenzaamheid. Jaques Vriens heeft een aantal sprookjes op geheel eigen wijze verteld, daardoor komen bekende en minder bekende sprookjes met al hun spanning,betovering en humor opnieuw tot leven.

De foto’s zijn gemaakt Wendy Harreman-Schlosser.

Klik op een foto om hem groot te zien, gebruik vervolgens de pijltjestoetsen om terug en vooruit te gaan.