Razend

Lezen Oké! organiseerde op 31 mei 2018 een drietal voorstellingen voor de groepen 8 van het primair onderwijs in Ridderkerk. De voorstelling ‘Razend’ naar het gelijknamige boek van Carry Slee werd uitgevoerd door theatergroep Homemade Productions.

Over de voorstelling:

Razend is een meeslepende, dynamische musical over misbruik en geweld. Er is veel mis in het gezin van Sven. Zijn vader is een alcoholist. En als hij dronken is reageert hij zijn woede af op Sven door hem te slaan. Niemand mag weten dat Sven geslagen wordt. Het lukt hem zijn blauwe plekken voor iedereen verborgen te houden. Alleen in de speelfilms die hij bij elkaar droomt, is Sven gelukkig. Vooral omdat zijn grote liefde Roosmarijn daarin de hoofdrol speelt. Ook Roosmarijn loopt rond met een groot geheim. Sven en Roosmarijn zoeken hun toevlucht tot elkaar maar praten over hun problemen durven ze niet. Wanneer het uit de hand loopt komt de waarheid uiteindelijk toch boven water…

Schrijver en regisseur Dick van den Heuvel is met zijn team de laatste jaren bezig met een mooie serie theaterbewerkingen van de boeken van Carry Slee. Na Afblijven en Spijt brengt hij nu de musical Razend.

Op 26 mei gaf Marianne een interview bij Prettig Weekend over de voorstelling. Het interview kun je hieronder terugluisteren.

De foto’s zijn gemaakt door Wendy Harreman.

Klik op een foto om hem groot te zien, gebruik vervolgens de pijltjestoetsen om terug en vooruit te gaan.