Een spook(t)huis voor Fiene

Voor de groepen 3 en 4 van het basisonderwijs speelde Homemade Productions de Kinderboekenweek voorstelling:

‘Een spook(t)huis voor Fiene’

Een musical naar het gelijknamige boek van Mirjam Mous.

Welkom in de griezelfamilie!
Theodoor Haast is een succesvolle zakenman, maar hij voelt zich vaak eenzaam. Daarom zoekt hij een vrouw, via internet. Helaas blijkt Gursula Liefje niet zo lief als hij eerst denkt. Ze is zó lui, dat ze na het eten het servies weggooit om de vaatwasser niet te hoeven inruimen. Weeskind Fiene droomt van een warm thuis met lieve ouders. Ze is dan ook dolblij als Theodoor en Gursula haar uit het weeshuis halen. Maar Fiene moet dienstbode, huishoudster en kokkin tegelijk zijn. Ze loopt weg en vindt onderdak in een oud huis waar een grote griezelfamilie woont. Het is even wennen: een doodskist in de kelder, geesten waar je zo doorheen kunt lopen, een boeman die je ‘s ochtends wakker loeit en een vrouw zonder hoofd. Als je ze wat beter leert kennen, zijn de meeste griezels echter een stuk minder eng dan sommige mensen. Maar dan wordt Fiene door Theodoor ontdekt. Hoog tijd voor de griezels om in actie te komen!

 

De foto’s zijn gemaakt door Studio Calansa en Wendy Harreman.

Klik op een foto om hem groot te zien, gebruik vervolgens de pijltjestoetsen om terug en vooruit te gaan.