Afblijven!

boek-afblijvenOp 23 juni 2016 bood Lezen Oké!, met een extra subsidie van de gemeente, de voorstelling ‘Afblijven’ aan naar het boek van Carry Slee. De voorstelling, uitgevoerd door Homemade, was voor de leerlingen van groep 8.

Afblijven vertelt het aangrijpende verhaal van Melissa die niets liever doet dan dansen. Ze mag auditie doen voor een videoclip van een bekende artiest en daar wordt ze ook nog eens voor aangenomen. Prachtig vindt ze het, dat wereldje van muziek en dans. Maar dan komt ze in aanraking met drugs. Drugs die haar een beetje over een dood punt heen helpen. Drugs die ervoor zorgen dat ze durft waar ze anders niet toe in staat is. Drugs die bijna haar ondergang worden. Bijna, want gelukkig is daar Jordi, smoorverliefd op Melissa en bereid om zelf in de problemen te komen om haar uit de ellende te halen. En of dat lukt?

Afblijven – naar het bekende boek van Carry Slee – werd in seizoen 2013/2014 door Homemade Productions uitgebracht als een opwindende jeugdmusical met een script van Dick van den Heuvel die de voorstelling ook regisseerde, en met muziek van Jeroen Sleyfer. Speciaal voor scholen heeft Homemade Productions nu een handzame bewerking van die musical gemaakt.

De woorden van schrijver en regisseur Dick van den Heuvel:
“Afblijven” gaat niet alleen over drugsgebruik maar vooral over angst & durf; en ik heb daar altijd een missie in gezien. Als je aan je tienertijd begint, word je overvallen door nieuwe verantwoordelijkheden. Daarvoor werd je leven geleefd door ouders en leraren; na je tiende moet je je eigen leven beginnen te leven. En daar kun je bang van worden… hoe overwin je die angsten? Melissa maakt daarin de verkeerde keuze… De voorstelling moet vooral goed laten zien hoe je die tienerangsten kunt overwinnen, hoe je durf kunt houden en je dan de volgende stap kunt maken in je leven.

Klik op een foto om hem groot te zien, gebruik vervolgens de pijltjestoetsen om terug en vooruit te gaan.