Olla Vogala

Voor de peuters en groep 1 & 2 verzorgde Theater ZieZo de voorstelling Olla Vogala ten tonele.

Over de voorstelling:
Op het toneel ligt een groot ei.
Langzaam begint het ei te bewegen en te schommelen.
Aan de bovenkant breekt de schaal. Er kruipt een fladderig meisje uit.
Ze kijkt verwonderd om zich heen. Waar ben ik nu terechtgekomen? Wat voor wereld is dit? Bouwend aan haar eigen nest, uit de resten van de gebroken schaal en wat ze verder tegenkomt, begint haar ontdekkingsreis.

Het fladdermeisje Olla gaat op ontdekkingstocht. Zoals iedereen die ontdekken wil, wordt ook Olla beïnvloed door alles en iedereen. Ze imiteert om grip te krijgen op de wereld, maar met het nadoen gaat ze over haar eigen grenzen en verliest ze zichzelf. Ze kruipt terug in haar schulp. Langzaam maar zeker begrijpt Olla dat ze het bij zichzelf moet zoeken, haar eigen kwaliteiten moet ontdekken, haar eigen veerkracht. Voor de tweede maal kruipt zij uit het ei. De schulp heeft ze niet meer nodig.

De peutervoorstelling is gebaseerd op het boek ‘De Paradijsvogel’ van Marcus Pfister.

De foto’s zijn gemaakt door Studio Calansa.

Klik op een foto om hem groot te zien, gebruik vervolgens de pijltjestoetsen om terug en vooruit te gaan.