Lesbrief 4 ‘De kleine Kraai met blote billen’

De vierde lesbrief van Dini’s Poppenrijk is ‘De kleine Kraai met blote billen’, een prentenboek van Raimke Groothuizen.

Als je iets van de inhoud gebruikt, zou je dan wel een bronvermelding willen laten staan?

Op de billen van kleine Kraai willen maar geen veertjes groeien; ze blijven roze. Mama is bezorgd en vraagt andere vogels om hulp. Oma Kraai weet wel raad, maar of het een goed idee is? ‘De kleine Kraai met blote billen’ is een knus en avontuurlijk dierenprentenboekje, waarin kleine Kraai zich dapper weert en uiteindelijk alles goed komt.

De lesbrief bevat speeltips, liedjes van Flo, poppenspel/tafelspel, rollenspel, sorteerspel, bewegings- en fantasiespel, fantasiespel en breilied. Je kunt de lesbrief hier downloaden.

Wil je meer weten over de lesbrieven van Dini’s Poppenrijk? Stuur dan een e-mail naar Dini.

 

Dini Bongers

Directeur at Dini's Poppenrijk
Met het theater van Dini’s poppenrijk kunt u genieten van het levend poppenspel. Deze spelvorm, waarbij geen poppenkast wordt gebruikt, kenmerkt zich door een grote interactie tussen poppen, kinderen en poppenspeler. Kinderen krijgen hierdoor de gelegenheid zich intens in het verhaal in te leven.Dini Bongers heeft veel ervaring in het onderwijs en is al 24 jaar poppenspeelster. Zij geeft voorstellingen voor kinderen van alle leeftijden. Dini's poppenrijk is een samenwerking aangegaan met uitgeverij Zwijsen.

Latest posts by Dini Bongers (see all)