Lesbrief 5 ‘Hiep Hiep Haas!’

De vijfde lesbrief van Dini’s Poppenrijk is ‘Hiep Hiep Haas!’, een prentenboek van Annemarie Bon met illustraties van Gertie Jaquet.

Als je iets van de inhoud gebruikt, zou je dan wel een bronvermelding willen laten staan?

Nog één nachtje slapen en dan is Haas jarig. Voor zijn feest nodigt hij al zijn vrienden uit. Hij moet nog boodschappen doen, het huis versieren en traktaties maken. ’s Nachts kan hij niet slapen van de spanning. Hij kruipt het bed uit om een worteltjestaart te maken. Ineens moet Haas gapen. En nog een keer, tot hij indut. Is Haas op tijd wakker voor zijn eigen feestje?

De lesbrief bevat speeltips, liedjes van Flo, dansen in de groep, poppenspel, raadspel, fantasiespel, ballonnendans, handspelletje en dansspel. Je kunt de lesbrief hier downloaden.

Wil je meer weten over de lesbrieven van Dini’s Poppenrijk? Stuur dan een e-mail naar Dini.

Dini Bongers

Directeur at Dini's Poppenrijk
Met het theater van Dini’s poppenrijk kunt u genieten van het levend poppenspel. Deze spelvorm, waarbij geen poppenkast wordt gebruikt, kenmerkt zich door een grote interactie tussen poppen, kinderen en poppenspeler. Kinderen krijgen hierdoor de gelegenheid zich intens in het verhaal in te leven.Dini Bongers heeft veel ervaring in het onderwijs en is al 24 jaar poppenspeelster. Zij geeft voorstellingen voor kinderen van alle leeftijden. Dini's poppenrijk is een samenwerking aangegaan met uitgeverij Zwijsen.

Latest posts by Dini Bongers (see all)