‘Spijt’ in De Combinatie

Onder indruk van ‘Spijt’

RIDDERKERK – In de Hofzaal van theater Het Plein kwamen vorige week vrijdag bijna 350 leerlingen uit de groepen 8 van het basisonderwijs naar de voorstelling ‘Spijt’ naar het gelijknamige boek van de kinderboekenschrijfster Carry Slee en fantastisch op de bühne neergezet door theatergroep Homemade Productions uit Amsterdam.

Tijdens de voorstelling ‘Spijt’ werd met de kinderen teruggekeken hoe het toch zo ontzettend fout was gegaan met Jochem, dat hij tenslotte zelfmoord pleegde. Tijdens de voorstelling was “Jochem” er niet bij en ook zijn pesters waren er niet. Alleen de ‘meelopers’, David en Vera, waren vrijdag op het toneel aanwezig. Samen vertelden zij het verhaal van Jochem en zorgden zij voor een muisstille zaal! Ronduit indrukwekkend was hun laatste scene, waarin ze verwezen naar blz 114 van het boek van Carry Slee en ze in hun slotsong lieten horen hoeveel spijt ze hadden van hun gedrag. Daarmee riepen ze de kinderen op nooit mee te zullen doen aan het pesten van andere kinderen en gepeste kinderen altijd te zullen helpen.

Na de voorstelling gingen de kinderen duidelijk onder de indruk nog kort met de acteurs in gesprek. Deze voorstelling werd georganiseerd door “Lezen Oke”. De theatergroep zal volgend jaar met de nieuwe schoolvoorstelling ‘Razend’ wederom naar Ridderkerk komen!

Bron: De Combinatie, dd. 18 mei 2017