Meer met het thema MOTORIEK


Een hoofd om op te staan

Sanne te Loo

Het verhaal begint reeds op het titelblad met een hond die aan een tekening van een neus snuffelt. “Ik heb een neus …” Als je de pagina omdraait, staat er “om mee te feesten”. En je ziet een meisje met een feestneus. Zo komen achtereenvolgens alle lichaamsdelen aan bod. De vraag is: waarvoor dienen ze? 

Er kunnen geen reserveringen worden geplaatst.Steekwoorden:
benoemen lichaamsdelen, bewegen, COGNITIEF, dansen, lichaamsbeweging, MOTORIEK

Boekenpret VVE Peuters

Rockie

Julia Donaldson

Terwijl zijn moeder rotsschilderingen maakt en zijn vader op dieren jaagt, zit Rockie zich in zijn box te vervelen. Tot hij een kwast en een paar potten verf te pakken krijgt en de schilderingen van zijn moeder opleukt met strepen en sterren in alle kleuren. Zijn ouders zijn allesbehalve blij met hun talentvolle kind. Ze dreigen dat de mammoet hem zal komen halen om hem aan de grote bruine beer te voeren. En inderdaad: in het holst van de nacht wordt Rockie met een zwaai van zijn bed gelicht…

Er kunnen geen reserveringen worden geplaatst.Steekwoorden:
dromen, MOTORIEK, prehistorie, RIJMEN, TAAL, verven

Boekenpret Groep 1/2

Woeste Willem

Ingrid & Dieter Schubert

Woeste Willem is een gepensioneerd zeerover, die het liefst alleen is in z’n zelfgebouwde hut. Op een avond staat er een jongetje, Frank, op z’n dak dat er niet meer af durft. Nadat Willem hem heeft geholpen, vindt hij steeds kleine cadeautjes op z’n stoep. Ze worden vrienden en bouwen samen een schip.

Er kunnen geen reserveringen worden geplaatst.Steekwoorden:
MOTORIEK, piraten, stoere verhalen vertellen, VRIENDSCHAP, zwemangst

Boekenpret VVE Peuters