Archieven voor Basis

Kinderboekenweek Inspiratieavond 2020

Op woensdag 23 september 2020 organiseerde Lezen Oké! wederom een inspiratieavond rond de Kinderboekenweek. Door de coronamaatregelen was de avond anders ingedeeld dan voorgaande jaren. Deelnemers konden dit jaar alleen een leeftijdsgroep kiezen waar ze dan 2 workshops volgden. Ondanks de maatregelen viel de opkomst zeker niet tegen en werd het weer een leuke avond.
Lees verder

75 jaar vrijheid in Ridderkerk

Vanuit het netwerk leescoördinatoren kwam het verzoek om in het jaar 2020 activiteiten te organiseren rondom 75 jaar vrijheid. Lezen Oké! heeft dit opgepakt en een ‘cultuur voor iedereen’-subsidie aangevraagd genaamd ’75 jaar vrijheid Ridderkerk’. Lezen Oké! heeft de samenwerking gezocht met de Oudheidkamer en de Bibliotheek AanZet, waarna zij samen een activiteitenprogramma hebben samengesteld.
Lees verder

Inspiratiebijeenkomst leescoördinatoren

Op 21 januari startten wij het nieuwe jaar met een inspirerende bijeenkomst bij De Kleine Kapitein in Rotterdam. Na de inloop met soep en broodjes kregen de leescoördinatoren twee centrale thema’s voorgeschoteld:• De verteltafel• Prentenboeken voor de bovenbouw Daarna mochten alle aanwezigen boeken voor school uitzoeken en kregen zij een leuke Moppereend knuffel mee naar
Lees verder

Rondje filosoferen voor groep 5

Op deze pagina kun je je voorkeur opgeven voor het Rondje Filosoferen voor de groepen 5 van het basisonderwijs. Heb je meerdere groepen 5? Schrijf deze dan in op aparte tijdstippen. Houd voor de maximale grootte van een groep ongeveer 35 personen aan. De inschrijvingen die we via dit formulier ontvangen verwerken we zo snel
Lees verder

Marianne op de radio!

Dit jaar was Marianne weer te gast bij RTV Ridderkerk om te vertellen over de Kinderboekenweek en over de voorstellingen die Lezen Oké! organiseert. Je kunt de uitzending hier beluisteren (Klik op het driehoekje aan de linkerkant om het afspelen te beginnen):
Lees verder